2018-01-04 11:20:49• hírek • Bede Emőke

Végleg kialszanak a nagymajtényi lángok?

December 18-án hajnalban kezdődött a tűz, azóta a lánglovagok éjt nappallá téve azon dolgoztak, hogy valamilyen módon megállítsák a gázszivárgást és elfojtsák a lángokat. Munkájukat más megyékből érkező kollégák és kanadai szakemberek is segítették, és úgy tűnik, végre sikerült megtalálni a megoldást.

A tűzoltókra és a kanadai szakemberekre most egy nehéz feladat vár: a kút tornyát egy újjal kell helyettesíteni. Az új fej értelemszerűen fel lesz szerelve egy olyan speciális berendezéssel is, melynek feladata a mostanihoz hasonló balesetek megakadályozása azáltal, hogy nem engedi kiszökni a kitermelt gázt. A Blowout Preventer (BOP) szelep bármikor lehetővé teszi a gáz elzárását, és a modern földgázkutak egyik standard elemének számít.
 

Daniel Dragne ezredes megerősítette a hírt, mely szerint a kútfőt sikerült teljesen megszabadítani az egykori torony romjaitól, és hamarosan már befecskendezhetik azt a speciális iszapot, melynek feladata, hogy megelőzzön minden további szivárgást és elfojtsa a tüzet. Az iszap előállításához szükséges tartályok már harmadikán megérkeztek a helyszínre, így a probléma megoldása már csak idő kérdése.
 

Ha valóban sikerült pontot tenni az ügy végére, akkor nem csak a tűzoltóság és a torony tulajdonosa lélegezhet fel, hanem a környező falvak lakói is, hiszen a folyamatos morajlás és a néha ablakokat is megremegtető földmozgások nem egyszer kisebb pánikot váltottak ki az ott lakókban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: